Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


In de afgelopen weken heb ik werkelijk nog niemand gehoord over de rekening die op de langere termijn moet worden betaald. Hou altijd in het achterhoofd dat wij burgers de overheid zijn. Niemand anders! Zolang een regering genoeg geld op de rekening heeft staan horen we er waarschijnlijk niet veel over. Maar als de crisis langer aanhoudt (ik verwacht zelf nog wel enige maanden of tot eind van het jaar) zal de bodem van de staatskas in zicht gaan komen. Daarop anticiperend vraag ik me nu al steeds af waar het geld uiteindelijk vandaan moet komen. Ondernemend Nederland is blijkbaar heilig, de media een beetje volgend. Ik gooi bij deze maar vast de knuppel in het hoenderhok. Ik ben bang dat wij burgers straks weer de pineut zijn en de tekorten mogen aanvullen. Ik stel nog maar eens de onmetelijke ongelijkheid ter discussie! Wat te denken van belastingontwijking of bonus- en dividenduitkering aan bestuurders en aandeelhouders. Wat dragen Shell, Google, Apple, U2, Rolling Stones e.v.a. straks bij. Of gaan we ze zelfs nog helpen ook? Hadden ze, zoals wij brave burgers dat (moeten) doen), de afgelopen decennia niet moeten sparen voor slechtere tijden?

Al een hele tijd erger ik me dood aan de media/journalistiek die maar geen fatsoenlijke vragen stelt. Niet aan zichzelf, niet aan de politiek en al helemaal niet aan het bedrijfsleven. Sowieso vind ik het altijd al raar dat mensen met een gewoon beroep/inkomen (journalisten, presentators, ‘influcencers’) zo koketteren met het bedrijfsleven. Ik zie de noodzaak hiervan niet in. Uiteindelijk zijn zij namelijk ook de pineut als burger. Hetzij ze zijn aandeelhouder of anderszins financieel verbonden met de BV Nederland.

‘Oude economie’ blijft hardnekkig actueel terwijl we moeten nadenken over een nieuwe economie en maatschappij. Onder andere dient de publieke sector te worden opgewaardeerd en globalisering teruggedraaid. Rijkaards moeten hun bijdrage gaan leveren middels flinke verhoging van o.a. erf- en winstbelasting. Een onvoorwaardelijk basisinkomen wordt een redelijke en haalbaar initiatief ter overweging. Enzovoorts. Ik sta hierin echt niet alleen, hoewel we een flinke minderheid zijn. Nog enkele maanden en we zullen zien welke kant het opgaat ….

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie