Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Nou heb ik in mijn hele leven nog geen stickie of joint gerookt, laat staan andere vormen van soft- of hard drugs gebruikt. Ik heb zo mijn eigen verslavingen, zoals o.a. schrijven en muziek maken. Vanuit oogpunt van criminaliteitsbestrijding, economie en anti-hypocrisie ben ik er echter al jaren overtuigd dat wiet gelegaliseerd moet worden. Jaren geleden  was er al een voorstel van Eindhovens burgemeester van Gijzel om zelf wiet te gaan kweken. Ik dacht: prima idee! De reacties waren te voorspellen in het ooit gidsland dat Nederland was. Afgeschoten dus.

Inmiddels zijn we rechts ingehaald door de VS, die beter begrijpt hoe zo'n dingen werken. Let wel, ik ben absouut geen VS-fan - vele verkeerde ontwikkelingen hebben we overgenomen, zoals in militair opzicht, het neo-liberalisme, privatisering van belangrijke infrastructuur en een totaal onzinnige marktwerking in de quartaire sector - maar hun over het algemeen liberale en pragmatische grondhouding speelt wel zo nu en dan wel degelijk een positief-belangrijke rol. Zo ook hier.

Indachtig de ontwikkelingen in de VS en de gedachtegang van van Gijzel ga ik nog een hele stap verder. Ik stel al jaren voor om een of meer wietproductiebedrijven op te zetten onder staatscontrole. In eerste instantie voor nationale doeleinden, maar export van gecontroleerde kwaliteitswiet is wellicht ook een optie op termijn. De potentie is gigantisch, in inkomsten (omzet en belastingen) en arbeidsplaatsen. Het gaat waarschijnlijk om miljarden per jaar.

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie