Vinisva - Huis van het gezonde verstand

Doe mee! Interesse?

n = n + 1 ...

Lees De Derde Verlichting en bouw mee aan een nieuwe toekomst! Deel je verbeelding met gelijkgestemden en de rest van de wereld.

 

 

Interesse in een actuele PDF
versie van het manuscript?


De Derde Verlichting

Stuur een mail met motivatie
naar redactie@vinisva.nl 

 

V6.2 Proefdruk/proeflezing - Februari 2022

Actueel onderhanden manuscript V7.54 - Mei 2022


Apple is en blijft een dubieuze onderneming. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Het sektarische bedrijf haalt op allerlei manieren het nieuws. Een kleine greep:

Apple’s kwartaalwinst stijgt 32,5 procent, verkoop in China verdubbeld

De totale winst steeg naar 10,7 miljard dollar in het derde kwartaal, vergeleken met 7,75 miljard dollar een jaar eerder. Naar eigen zeggen heeft Apple 47,5 miljoen iPhones verkocht, en steeg de omzet van 37,4 miljard naar 49,6 miljard dollar.

Bron: Z24

"Apple redt de Griekse economie"

Griekenland heeft naar berekening 82 tot 86 miljard euro nodig en Apple heeft dus meer dan 130 miljard dollar op glanzende paradijselijke bankrekeningen staan. Appletje-eitje denk je dus. Probleem helemaal opgelost, die IMF en ESM hebben de Grieken helemaal niet nodig als Apple een helpende (gevulde) hand toesteekt.

En dat doet Apple dan ook, maar waarschijnlijk zal het de Grieken niet uit de klauwen van de banken redden. Want met een maand gratis iCloud-opslag kunnen de Grieken bepaald geen feestje vieren. Alle Grieken? Nee, alleen diegenen die al iCloud gebruiken.

Bron: Webwereld

BBC filmt wantoestanden in Chinese Apple-fabriek

De BBC heeft in het geheim filmbeelden gemaakt van de arbeidsomstandigheden bij een Apple-fabriek in Shanghai, de grootste stad van China. Het resultaat is schokkend. Werknemers moeten zulke lange diensten draaien dat ze hun ogen nauwelijks open kunnen houden.

Bron: Volkskrant

Author: Hans Geurts

Hans is publicist en oprichter van Vinisva, op social media te volgen onder @vinisva. Tevens is hij muzikaal actief als indie artist, songwriter en producer in Gashunters en Twoomusic. Zie Contact voor o.a. telefoon en mailadres.


Submenu

Historie